opc_loader

Waarom een SSD?

 

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag: Waarom een SSD in mijn PC of Laptop?
De SSD heeft de afgelopen jaren veel vooruitgang gemaakt op de PC markt, zowel qua opslag als met kwaliteit. De eerste SSD's waren innovatief, een stuk sneller als de gemiddelde harde schijf maar niet erg betrouwbaar. Hierdoor durfde veel mensen de overstap naar een SSD niet te maken.       
De betrouwbaarheid kwam bij de eerste generaties hoofdzakelijk door de controller, dit stuurt de SSD aan samen met het moederbord aan.  


Wat is nou precies een SSD? Een SSD is de opslag voor data, veelal gebruikt men deze voor de C:/ schijf waar Windows op staat.
SSD staat voor Solid State Disk, in tegenstelling tot de HDD ( Hard Disk Drive ) beter bekend als harde schijf heeft de SSD geen bewegende componenten.
Hierdoor is deze veel beter voor apparaten die verplaatst worden zoals laptops. Bij het bewegen en vooral stoten van een HDD kan een normale harde schijf onherstelbaar beschadigen, de werking is grofweg vergelijkbaar met een ouderwetse platenspeler.

Een SSD is een opslag met geheugen chips, net als op een geheugenmodele of een USB stick, maar dan met een extra controller voor in de PC.
Omdat er geen bewegende delen zijn kan deze zacht worden  gestoten zonder dat er interne schade ontstaat.
Buiten dit geheel om heeft de SSD ook een veel hogeren snelheid, dit is voor de normale PC ( en vanzelfsprekend ook laptops ) het grootste voordeel.
Door een conventionele harde schijf te vervangen voor een SSD kunt u zelfs een oudere PC goed laten draaien.
De opstarttijd zal zeer veel verkort worden, net als het laden van programma's.

 


 

Aan de linker kant de SSD  en aan de rechter kant de conventionele harde schijf.

Wanneer is een SSD interessant voor uw PC of laptop?
In de meeste gevallen zou ik het zeker aanraden. Uw systeem moet wel voorzien zijn van een SATA ansluiting.
Om een PC of laptop sneller te laten werken zal het besturingsprogramma ( meestal Windows ) op de SSD moeten worden geinstalleerd,  ik zou dan wel minimaal een 240GB SSD aanraden. Uiteindelijk is een 120GB SSD vaak net te krap bemeten voor de meeste systemen.  Zeker wanneer er ook diverse  andere programmas worden geinstalleerd.

Aan een upgrade zitten natuurlijk wel beperkingen, maar doorgaans kan een upgrade met PC's/Laptops die jonger dan een jaar of 8.
Bij Deelz hebben wij de kennis in huis om uw PC of Laptop te upgraden met een SSD. De kosten zijn afhankelijk aan uw wensen.

Voor verkoop advies raden wij u aan om even contact op te nemen.
Dit kan makkelijk via E-mail of Skype ( info@deelz.nl ) of WhatsApp ( 0613914109 ). Of kijk uiteraard even op onze >> SSD pagina  <<

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dit artikel is op 03-05-2017 toegevoegd door ModS1-------------------------


Deelz!
Dorsvloerweg 63
2661MM Bergschenhoek
Nederland
010-7430140
info@deelz.nl
IBAN: NL97ABNA0405164904
KvK: 50851667
Btw: Op aanvraag

Contact

*